Ο Πέτρος Ιορδανίδης γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και τη Ρομποτική, απόφοιτος του Πολυτεχνείου της Σόφιας, ενώ είναι  κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Edinburgh Business School του Heriot Watt University. Είναι επίσης μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων.

Η πολυετής επαγγελματική του εμπειρία έχει αποκτηθεί για λογαριασμό  κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, όπως η ΙΟΝ Α.Ε, όπου εργάστηκε ως Τεχνικός προϊστάμενος για 14 χρόνια (2002-2016)  σε τρία εργοστάσια της στην Ελλάδα και Βουλγαρία (ΙΟΝ Α.Ε, INTERIA A.E, INTERION A.D.) και η Γιώτης Α.Ε όπου θήτευσε ως Τεχνικός Σύμβουλος και Διευθυντής  Μονάδας Παραγωγής για 2 χρόνια (2016-2018).

Στην διάρκεια της θητείας του, εκτός της διαχείρισης και οργάνωσης της Παραγωγής ανέλαβε  με επιτυχία την διαχείριση της συντήρησης του ΗΜΧ εξοπλισμού με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του και πολλά τεχνικά έργα που σχετίζονται με την εγκατάσταση και αναβάθμιση γραμμών παραγωγής, την δημιουργία και αναβάθμιση παραγωγικών μονάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην συνέχεια διετέλεσε Τεχνικός σύμβουλος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων  αναλαμβάνοντας έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας που σχετίζονται με αναβάθμιση γραμμών παραγωγής, βελτίωσης παραγωγικότητας και άλλα. Ενδεικτικά εταιρίες με τις οποίες έχει συνεργαστεί είναι: ΑΝΑΛΚΟ (6μινιαίο πρόγραμμα βελτίωσης της Παραγωγικότητας), ΤΣΑΝΟΣ,  ROYAL TM και άλλες.

Ο Πέτρος Ιορδανίδης είναι ένας έμπειρος τεχνικός σύμβουλος με αποδεδειγμένη εμπειρία  στη βιομηχανία. Εξιδεικευμένος στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων, Αξιολόγηση βιομηχανικών εξοπλισμών,  Διαχείριση Συντήρησης, Βελτιστοποίηση Παραγωγικών διεργασιών με σκοπό την αύξηση της Παραγωγικότητας.